WTC.nl Klantenservice

Terug

Hoe annuleer ik mijn boeking

Om vliegtickets te annuleren dien je dit per e-mail aan ons door te geven via ons annuleringsformulier. De annulering dient te geschieden door de persoon, die de reservering heeft gemaakt. Je kunt tot minimaal twee werkdagen voor vertrek jouw vlucht schriftelijk via het formulier annuleren.

LET OP: Indien je binnen twee dagen voor vertrek wilt annuleren dien je zowel het formulier op onze website alsmede telefonisch contact op te nemen.

Wanneer je het annuleringsformulier invult is jouw annulering definitief.

Stappenplan annuleren
1. Je geeft aan dat je wilt annuleren via ons annuleringsformulier
2. Je ontvangt een ontvangstbevestiging per e-mail dat wij jouw annuleringaanvraag hebben ontvangen en nemen deze verder in behandeling
3. Wij annuleren je vluchten en zullen de restitutie indienen wanneer dit mogelijk is

Annuleringsvoorwaarden per vliegmaatschappij
Elk tarief heeft afzonderlijk zijn eigen regels ten aanzien van annuleren. Deze voorwaarden tijdens het boekingsproces aangegeven in stap 1 onder "annuleringsvoorwaarden". Dit zijn de kosten die de luchtvaartmaatschappij rekent als je de boeking wilt annuleren.

Bij boekingen met een lowcostmaatschappij is, in geval van annuleren, teruggave van uw reissom nooit mogelijk.

Wanneer je een charter vlucht wilt annuleren hanteert de reisorganisatie de ANVR Consumentenvoorwaarden. De annuleringskosten bij charter vluchten worden hoger naarmate de vertrekdatum nadert.

Restitutie zonder annuleringsverzekering
Indien u geen annuleringsverzekering heeft afgesloten of geen geldige reden heeft volgens de polisvoorwaarden van de annuleringsverzekering, dan is de restitutie afhankelijk van de annuleringsvoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij. In de meeste gevallen zijn de annuleringskosten van de luchtvaartmaatschappij 100%, hetgeen betekent dat er geen restitutie mogelijk is op uw vliegtickets. Indien u restitutie ontvangt van de luchtvaartmaatschappij duurt dit gemiddeld 8 tot 12 weken, maar kan in sommige gevallen aanzienlijk langer duren (6 tot 12 maanden).

Restitutie volgens annuleringsverzekering
Indien je via ons een annuleringsverzekering via de Europeesche heeft afgesloten en de reden van de annulering wordt gedekt door de polisvoorwaarden van de verzekering dan kun je in aanmerking komen voor restitutie via de verzekeringsmaatschappij.

Schadeformulier invullen
Vul het schadeformulier van de Europeesche in en stuur eventuele bewijsstukken op naar de Europeesche Verzekeringen.

Indien je elders een annuleringsverzekering heeft afgesloten, dan dien je zelf contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij om eventuele restitutie te claimen.

Annuleringskosten
Vliegtickets - € 75 p.p. bovenop de kosten van de luchtvaartmaatschappij
Zonvakanties - € 75 p.p. bovenop de annuleringskosten vanuit de ANVR Reisvoorwaarden
Samengestelde reis - bovenop de annuleringskosten van de leverancier reken wij € 45 p.p. per vliegticket en € 25 p.p. per hotel annulering, per gebeurtenis tenzij anders vermeld
Camperhuur - bovenop de annuleringskosten van de leverancier rekenen wij € 45 p.p.

In alle gevallen dien je onze ontvangstbevestiging van jouw schriftelijke annuleringsverzoek af te wachten, hetgeen aangeeft dat je annulering bij ons is ontvangen en door ons wordt verwerkt.

Uitkering eventuele restitutie
Indien er sprake is van restitutie op uw vliegtickets conform de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij, dan betreft dit het bedrag van de vliegtickets inclusief luchthavenbelasting, maar exclusief reserveringskosten en overige producten die je bij ons hebt gekocht.

Afmelden SMS Service
Wanneer je bent aangemeld voor onze SMS Service en je annuleert je vlucht, kun je jezelf hiervoor persoonlijk af melden. Dit kun je doen door een sms te sturen naar 2580 met de tekst "WTC STOP".

Geen antwoord op uw vraag?

No answer to your question?

Ask your question below and we will send a response within 48 hours. Leaves you within one week, we advise you to contact us by telephone instead of mail.

 
 

Required field

Heeft u nog vragen?

Onze klantenservice staat 7 dagen per week voor u klaar. Bekijk onze openingstijden

WTC.nl FacebookWTC.nl TwitterWTC.nl e-mail